Добре де, оптималната температура на работа не е ли около 90 градуса. Ако е така то всяко отклонение в температурата било то по висока или по ниска е в следствие на някаква неизправност в охладителната система.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Помагайте термостат за смяна или не ?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщениеДобре де, оптималната температура на работа не е ли около 90 градуса. Ако е така то всяко отклонение в температурата било то по висока или по ниска е в следствие на някаква неизправност в охладителната система.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от A.Arabadzhiev Покажи съобщениеаз го имам същия проблем.. Незнам ама мисля че миналата зима не беше така.. сега вдига 90 градуса и както си е на скорост спра ли да поддавам газ пада надолу Осезаемо бързо натисна ли газта започва да вдига пак.. и пак така.. 1.9 дизел 147
Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщениеТова за 80те градуса не е потвърдено никъде...по-скоро е само предположениеsigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
На мен стрелката напоследък не ми мърда изобщо и като карам 10+ км на околовръстното и ми светва понякога лампата с дюзата и рано сутрин парното не загрява изобщо от Бъкстон до Младост 4.
Това означава ли,че съм за смяна на термостат ?
Alfa Romeo 156 1.8 TS 144hp
Comment
-
Нарочно съм гледал с ФЕС температурите и съм следил работата на стрелката и на перката преди няколко месеца.
Причината беше че се шашках като стрелката ми подминеше средата - имах чувството че ще прегрея.
Какво се оказа - средата между 50 и 90 при мен се оказа около 75 градуса наистина, но от там нататък и малкото колебание в температурата мърда стрелката доста. По моя преценка- моя термостат отваря на 78-79 градуса, а това е почти по средата между 75 и 90 градуса по скалата.
След това 90 градуса съответства на реална температура - 86-88 градуса, а малко след нея - на 92, след това мръдва още - и то съществено, а реално е 95-96 където включва първата степен на перката, изключва я на около 90-91, а стрелката се е върнала точно на 90 градуса.
Има една своенравност при движението на стрелката в сравнение с реалното колебание на температурата.
Ама какво да се направи, италианка
---------- Post added at 10:17 ---------- Previous post was at 10:14 ----------
Първоначално публикувано от kiko222 Покажи съобщениеНа мен стрелката напоследък не ми мърда изобщо и като карам 10+ км на околовръстното и ми светва понякога лампата с дюзата и рано сутрин парното не загрява изобщо от Бъкстон до Младост 4.
Това означава ли,че съм за смяна на термостат ?
Щом за 10+ км не ти мръдва стрелката... И парното ти духа студено...Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщениеТова за 80те градуса не е потвърдено никъде...по-скоро е само предположение
С термометър не съм го мерил166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Благодаря много на всички отговорили колеги. Като се вгледох по-добре в стрелката се оказа че тя не достига средната чертичка, седи малко над нея. Ако наситина чертичката е 80 градуса ми се струва, че е нормално поведенито при това студено време.
Comment
-
Аз пък моя съм го поръчал и още не е пристигнал... Днес направо умрех от студ....
Днес сутринта за 17 км участък(градско/ извънградско) колата повече от 60 градуса не ми вдигна... като ескимос се бях опаковал)) добре, че поне сутрин от гараж я вадя иначе на тия -5 градуса неми се мисли :С
Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)
Comment
-
Аз снощи като спусках Петрохан и температурата падна на 80 гр. и си помислих , че съм за термостат , но след това като я настъпих пак стигна 90.Днес за първи път качвах Петрохан и не ми са се включвали перките, а съм го качил за 15мин.(настъпвах я здраво).Повече от 92 гр. не е качвала , а температурата на вън беше 3гр.
Comment
-
Да попитам и аз дали съм за смяна на термостат... От както паднаха температурите, перката на вентилатора не ми се е включила нито веднъж! Едвам стига до 90 градуса след 45 минути каране в задръстването и след това, нарочно оставих колата да работи на празен ход още 5-6 минути, но така и не се включи перката. В момента в който тръгнах отново, температурата веднага падна на 70-80. Освен това при подаване на газ на празен ход, и рязко отпускане на газта ,смъква оборотите, двигателя като започна да тресе и да мени ниските обороти. От 3000 пада на 1000 после рязко на 900 и ги вдига пак на 950. Това не го прави всеки път но ми се случва напоследък и до като чистя снега от колата. Тя работи видимо на смукач и мени обороти. Когато я карам няма никакви проблеми. Възможно ли е да е температурен датчик, който подава грешна информация към ламб сондата и така да се объркват нещата? Вчера пък от Златните мостове до Околовръстното едвам качи над 50 градуса и парното изобщо не духаше. Дори да е било -10 - 12 градуса, все ми се струва, че би трябвало да загрее доста по-бързо. За термостата ли съм или е нормално със загряването при Алфите да е така?
Comment
-
Първоначално публикувано от villa11 Покажи съобщениеДа попитам и аз дали съм за смяна на термостат... От както паднаха температурите, перката на вентилатора не ми се е включила нито веднъж! Едвам стига до 90 градуса след 45 минути каране в задръстването и след това, нарочно оставих колата да работи на празен ход още 5-6 минути, но така и не се включи перката. В момента в който тръгнах отново, температурата веднага падна на 70-80. Освен това при подаване на газ на празен ход, и рязко отпускане на газта ,смъква оборотите, двигателя като започна да тресе и да мени ниските обороти. От 3000 пада на 1000 после рязко на 900 и ги вдига пак на 950. Това не го прави всеки път но ми се случва напоследък и до като чистя снега от колата. Тя работи видимо на смукач и мени обороти. Когато я карам няма никакви проблеми. Възможно ли е да е температурен датчик, който подава грешна информация към ламб сондата и така да се объркват нещата? Вчера пък от Златните мостове до Околовръстното едвам качи над 50 градуса и парното изобщо не духаше. Дори да е било -10 - 12 градуса, все ми се струва, че би трябвало да загрее доста по-бързо. За термостата ли съм или е нормално със загряването при Алфите да е така?156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Не е баш наред ма барем да беше казал ква е тая кола156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
Comment